Dr. Berta Csongor – vadászmester

Dr. Berta Csongor – vadászmester

Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság

Szarvasbikák (fotókon)

2011-06-30 | Comment

berta-vadaszkonyyvEgyedülálló, mondhatni úttörő kiadványt jelentetett meg a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság. A Szarvasbikák főcímet viselő képeskönyvre az egész ország vadásztársadalma felfigyelt, ugyanis vadásztársaság kiadásában még soha nem látott napvilágot ilyen kötet hazánkban. A jól szerkesztett, igényes megjelenésű harminckét oldalas kiadvány hatvanhat fotót tartalmaz, melyek a vadásztársaság területén elejtett szarvasbikákat mutatják be.

Úttörő kiadvány a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság gondozásában

– Közel hatszáz fényképből válogatta ki vadásztársaságunk vezetősége azokat a fotókat, melyek kiadványunk gerincét képezik. A vadászkollégák és jómagam készítették ezeket a fotókat 1981 és 2010 között. Minden kép alatt képaláírás található, amely tartalmazza az elejtés évét, a trófea súlyát valamint esetleges érmes helyezést. A legrégebbi fotó 1981-ből származik. Többségük az elejtett szarvasbikákat ábrázolja, de néhány fotón a vadász is megtalálható – mondta el érdeklődésünkre dr. Berta Csongor.

A fogorvos 1990-től tagja a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaságnak, ahol vadászmesterként tevékenykedik jelenleg. Gyermekeiről készített hasonló képes kiadvány a nagyszülőknek, amikor ötlete támadt, hogy az elejtett szarvasbikák fotóiból egy kötetet lehetne összeállítani. Az elképzelés – miután általa elkészítve próbakötetben is napvilágot látott – kedvező fogadtatásra talált a vadásztársaságnál. Száz példányszámban jelent meg a páratlan fotókötet, melynek kiadása költségét saját bevételeiből fedezte a vadásztársaság.

berta-vadaszkonyvA kötet – melyről Berta Csongor úgy beszél, hogy a lelke is benne van – nemcsak Zalában, hanem az egész országban felhívta magára a figyelmet. – Emlékeink megőrzése szándéka mellett marketingcéllal készítettük el a kötetet. Sikerének nagyon örülünk, ezért már most a folytatáson gondolkodunk. Mivel nagy a keletje, egy második bővebb kiadást tervezünk.

A későbbiekben szeretnénk megjelentetni egy olyan képes kiadványt is, mely a megye egész területén elejtett nagy szarvasbikákat mutatná be. Büszkék vagyunk arra is, hogy Szarvasbikák fotókötetünkről a nagy múltú országos vadászlap, a Nimród is tudósított júniusi számában – mondta dr. Berta Csongor.

Letölthető tartalom: Bürü Magazin 2011-1

Forrás: http://www.zalamedia.hu/archivum/202-zalamedia-online/koezelet/33887-szarvasbikak-fotokon.html

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>