Dr. Berta Csongor – vadászmester

Dr. Berta Csongor – vadászmester

Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság

Dr. Berta Csongor

All of the posts under the "Dr. Berta Csongor" tag.

“Olajos” trófeamustra

Agancsok és szakértők

A Zala megye szívében gazdálkodó Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság hagyományteremtő szándékkal házi trófeaszemle keretében értékelte az idei szarvasbőgés eddigi eredményeit.

Dr. Szabó Antal elnök köszöntőjében hangsúlyozta a zalai szarvasvadászat jelentőségét, bemutatta azt a rögös utat, amely elvezetett a mai elismerésre méltó sikerekhez. A trófeák gusztálása közben az érdeklődőket dr. Berta Csongor vadászmester tájékoztatta a bikavadászat részletes eredményeiről. Elmondta, hogy a többségükben osztrák vendégvadászok 19 bikát ejtettek el a területen. A bírálat során egy trófeát aranyérmesnek, tizenegyet ezüstérmesnek, ötöt pedig bronzérmesnek minősítettek a szakemberek. A trófeákat szemlélve feltűnő a sokágúság, az ágak rövidülése, a vendégágak gyakorisága. Ez a jelenség pozitívan is értékelhető, hiszen sok vadász keresi a különleges, érdekes agancsokat. Sajnos a szélsőséges időjárás kedvezőtlenül hatott az agancsok súlyára, ami a társaság bevételét is érzékenyen érinti. A rendezvény kedves színfoltja volt annak az ifjú osztrák vadásznak avatása, aki első magyarországi vadászata alkalmával – a mustra reggelén – meglőtte bikáját. A megilletődött nimródot dr. Szabó Antal elnök a vendégek gyűrűjében avatta szarvasvadásszá.

Rosta László

Vadász avatás

Vadász avatás

Végtisztesség

Végtisztesség

Agancsok és szakértők

Agancsok és szakértők

Forrás: http://nimrod.hu/hirek/%E2%80%9Eolajos%E2%80%9D-trofeamustra.html

Fotóalbum a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság mindennapjairól

Zalaegerszeg - Reprezentatív fotóalbumot jelentetett meg mindennapjaikról a Nagylengyeli Olajbányász Vadásztársaság. A német nyelvű tájékoztatót is tartalmazó kiadványt Berta Csongor szerkesztette, Szabó Antal lektorálta, 200 példányban készült, s kereskedelmi forgalomban nem kapható.

bertacsongiA nagylengyeli vadásztársaság az 50-es években kezdte a vadgazdálkodást, ám a könyv első fotójának aktualitását egy 1976-ban elejtett szarvas 10 kilós agancsa adta. Ezzel együtt a 70 oldalas kiadvány még több, mint másfélszáz képet tartalmaz bikákról, bakokról, vaddisznó vadászatokról, illetve különböző rendezvényekről. Ezeket mintegy 700 fotóból válogatta össze Berta Csongor szerkesztő, az olajosok vadászmestere. Alapvetően azzal a céllal, hogy akár a kívülállók is hiteles képet kapjanak hétköznapjaikból.

Mint Berta Csongor említette, albumukat kiadványnak szánták, ezért kereskedelmi forgalomban nem kapható.

ZTV Híradó

Forrás: http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=7546

get_footer() ?>